From this blog.
Bahan2:
- 1/2 kg daging lembu ( ambil bahagian isi tak berlemak)
- 2 sudu besar serbuk lada hitam
- 2 sudu besar serbuk paprika
- 1 sudu kecil garam
- 2 sudu besar sos tiram
- 3 sudu besar sos lada hitam LIFE
- 2 sudu minyak masak
Bahan2 sos
- Lebihan bahan2 perapan
- 1 sudu besar butter
- 1 sudu besar sos lada hitam LIFE
- sedikit air
Cara menyediakan:
- Potong daging dalam anggaran 2 inci tebal, bersih dan tos kan air
- Gaulkan daging td bersama semua bahan2 perapan dan simpan didalam peti sejuk selama beberapa jam
- Panaskan kuali non stick, dengan api perlahan bakar daging tadi sehingga daging sempuk dan masak
- Dalam kuali lain, masukkan lebihan bahan2 perap tadi bersama butter,sos lada hitam dan sedikit air.
- Kacau sos sehingga sos kelihantan berkilat dan pekat
- Daging yang telah 'direhatkan' tadi bolehla dipotong nipis..dan sedia untuk dihidangkan...
No comments:
Post a Comment